Lots To Read: Book Haul

Het is weer december en dat betekent dat ik jarig ben geweest, maar ook dat er thuis weer een surprise-avond zit aan te komen. Daarom is het weer tijd voor een ouderwetsche book haul. In twee delen. Of een. Ligt eraan of ik genoeg materiaal heb voor deel II. Eigenlijk krijgen we nu gewoon een lijstje boeken.
bookhaulblog
Robert Galbraith, beter bekend als J.K. Rowling, kwam met zijn/haar (om de pseudoniem aan te houden, vanaf nu ‘zijn’).
tweede boek The Silkworm. Wederom met privé detective Cormoran Strike in de hoofdrol. Na zijn succes in de zaak beschreven in The Cuckoo’s Calling gaan de zaken goed voor Strike. In The Silkworm probeert Strike, samen met zijn secretaresse en aspirerend detective Robin Ellacott de verdwijning van een bekend schrijver op te lossen.

In The Complete Works of William Shakespeare kunt u de, jawel, complete werken van William Shakespeare terugvinden. Enorm mooi geïllustreerd en gebonden in een hardcover met een mooie omslag. Alle klassiekers als The Taming of the ShrewMacbeth, Hamlet of King Lear zijn erin terug te vinden. Maar ook de minder bekende, maar desalniettemin net zo mooie stukken.

Cees Fasseur is bekend om zijn Juliana en Bernhard-biografie. In Eigen Meester, Niemands Knecht beschrijft Fasseur het leven van Pieter Sjoerds Gerbrandy (1885-1961). Gerbrandy was minister-president van het Nederlands kabinet in ballingschap tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Five Came Back: A Story of Hollywood and the Second World War is een boek van Mark Harris en had ik al enige tijd in cadeauverpakking liggen totdat ik het op mijn verjaardag eindelijk kon open maken. In het boek is een uitvoerig verslag van hoe Hollywood om ging met de Tweede Wereldoorlog. Van anti-nazi propaganda tot ooggetuigen verslagen van de dapperste en bloedigste veldslagen.

Het boek The English And Their History van Robert Tombs zag ik liggen in een boekwinkel hier in Utrecht. Helaas kostte het boek enorm veel, zodat ik het op dat moment heb laten liggen. Gelukkig kwam ik er later achter dat ik nog wat reserves had van mijn verjaardag. TEATH is geschreven door een professor Franse geschiedenis aan de universiteit van Cambridge en verhaalt 2,000 jaar Engelse geschiedenis.

David Eggers kun je misschien wel kennen van zijn boek De Cirkel, een veelbesproken boek over de invloed van (social) media.
Uw Vaderen, Waar Zijn Zij? En De Profeten, Leven Zij Voor Eeuwig? gaat over Thomas die een voor hem oude bekende kidnapt. De gekidnapte in kwestie kan zich Thomas echter niet herinneren.
Als laatste kom ik bij Graeme Simsion’s vervolg op Het Rosie Project, namelijk Het Rosie Effect. Een vervolg op het geniale boek over Don Tillman en Rosie Jarman. Volgens de achterflap klinkt deze minstens net zo leuk!

Veel te lezen dus in de kerstvakantie! En wie weet komt er nog wat bij, komend weekend!

Advertenties

3 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Lisa schreef:

    Zo, dat is een flinke stapel. ik ben nu (echt superlaat, maar ja) bezig in The Cuckoo’s Calling. Tot nu toe vind ik het vet leuk (en ik ben blij dat ik nu gespoilerd ben dat Robin ook in het volgende deel terugkomt, haha)

    1. Daan Kusen schreef:

      Van alle spoilers die je kunt vinden lijkt me dat toch wel de minste hahaha

  2. Het Rosie Effect staat nog steeds op mijn leeslijst! 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s