Telltale’s The Wolf Among Us [Review]

Van Telltale Games, de makers van de fenomenale Walking Dead-games, is nu ook het duistere ‘The Wolf Among Us’ uitgekomen. De game is gebaseerd op de comic book serie ‘Fables’.
Wolf-Among-Us-wovow.org-03
Als speler ga je samen met sheriff Bigby Wolf op zoek naar de moordenaar van een prostituee. Onderweg moet je keuzes maken die je verder op weg helpen, of later tegen je gebruikt kunnen worden. Tijdens het uit vijf episodes tellende verhaal kom je allerlei sprookjesfiguren tegen. Zo is je speelbare personage Bigby niemand minder dan de Grote Boze Wolf, die bovendien een ongewenste roommate heeft in één van de drie biggetjes.

Maar ondanks de sprookjesfiguren is het spel alles behalve sprookjesachtig. Als Bigby Wolf krijg je te maken met een gewelddadige Houthakker, Beauty en haar man Beast, Snow White, trollen en een psychotische Bloody Mary als hitwoman.

Het spel speelt zich af in Manhattan, waar alle sprookjesfiguren zich hebben gevestigd nadat ze uit hun wereld, The Homelands, zijn gezet. Daar gaan vele figuren vermomd onder een glamour, om hun Fabletown verborgen te houden van de mundanes, of de gewone mensen.
Het is verplicht een glamour te dragen, lukt dat niet, dan moeten de figuren de stad uit en zich vestigen op The Farm. Een gebied ergens op het platteland waar glamours niet nodig zijn, maar waar ook door veel personages naar wordt verwezen als een gevangenis.

Ik zal niet te diep op het verhaal in gaan want dat is, zonder al te veel te verraden, niet te doen. Wel kan ik benadrukken dat dit zeker geen kinderspel is, in elke zin van het woord! Van gevechten in bars tot verhoren in nachtclubs, inclusief topless entertainment, tot moord en drugsgebruik.

The Wolf Among Us laat een grauwig, volwassen licht schijnen op bekende en minder bekende sprookjes en is wederom een enorm geslaagde game!
Nu is het weer lang wachten op de vierde en één na laatste episode van het tweede seizoen van The Walking Dead!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s