Sneller Dan Het Licht: CW’s The Flash [review]

Superhelden op TV doen het goed, tegenwoordig. Naast Marvel’s Agents of Shield en Arrow is het nu ook tijd voor The Flash.
The-Flash-Title-Card
De snelle superheld The Flash werd al geteased in de seizoensfinale van Arrow op het netwerk CW. Beide shows zijn gebaseerd op DC-superhelden die toevallig in nabijgelegen steden (Central City en Starling City) wonen. Hoewel de show pas in oktober van start gaat, werd de pilot, de eerste aflevering per ongeluk –of expres?- online gezet.

De show begint als een jonge Barry Allen getuige is van de moord op zijn moeder. Daar komen mysterieuze rode en gele bliksemachtige lichten bij kijken, waardoor Allen van de crime scene wordt getransporteerd. Zijn vader wordt voor de moord opgepakt en verblijft in de gevangenis.

Jaren later werkt Allen (Grant Gustin) bij de politie als forensisch onderzoeker. Wanneer een experiment van S.T.A.R. (Scientific and Technological Advanced Research) Labs uit de hand loopt en barrière tussen dimensies opent, wordt Allen getroffen door de bliksem die het mislukte experiment met zich mee brengt.
Allen wordt met herhaaldelijk hartfalen naar het ziekenhuis gevoerd, en later naar een researchfaciliteit van S.T.A.R. Labs. Negen weken later komt hij bij uit zijn coma… met buikspieren en een volle gezondheid.
The-Flash
Met behulp van S.T.A.R. Labs leert Allen dat hij snel is. Heel erg snel. Als blijkt dat hij niet het enige slachtoffer is van de bliksem –en dat niet alle slachtoffers goede bedoelingen hebben- ontwerpt de research faciliteit een frictiebestendig aerodynamisch pak voor Allen en krijgt hij voor het eerst zijn bijnaam ‘The Flash’.
Het is geen geheim dat The Flash een spin-off is van Arrow. En dat is, met een cameo van Oliver Queen (Stephen Amell) als boogschietende superheld ‘Arrow’, duidelijk te zien.

Het ‘lekken’ van de eerste aflevering is in mijn ogen een al dan niet geplande meesterzet geweest. Het belooft veel voor een komend seizoen. Er is humor, de CGI is hier en daar wat over de top, maar juist omdat het een comic book-adaptatie is die, in ieder geval in de eerste aflevering, iets minder zwaar oogt dan Arrow, is het niet storend.

Over hoe de serie het zal gaan doen kan ik nog weinig zeggen. De Pilot was erg leuk, maar dat waren de eerste afleveringen van Agents of S.H.I.E.L.D. ook. Niet dat de Marvel-show slecht was, zeker tegen het einde van het eerste seizoen werd het enorm spannend.

Hoe The Flash het gaat doen kunnen we zien vanaf oktober. Persoonlijk ben ik vooral benieuwd hoe zowel Arrow als The Flash in elkaars ‘universum’ zullen passen!

tv_flash_official_costume_full

The Flash
wordt vanaf 7 oktober uitgezonden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s