Skip to content

Fictie: ‘Crime Scene’

Het was warm. Drukkend warm. De ramen stonden open en de zomeravond kroop langzaam de kamer binnen. Op het zoemen van een ventilator na was het stil. Terwijl de gedempte stemmen van zijn collega’s door het gebouw klonken, keek de politieman kritisch de ruimte in.
Bron: Tumblr.com
De kamer zelf was een bende. Boeken, kleren en volgeschreven A4tjes bedekten de vloer. Kasten stonden half open en toonden nog meer rommel. Alles wees er op dat er ergens naar gezocht was. Ongetwijfeld was het iets belangrijks. Maar wat?

De kamer kwam uit op een nauwe hal, met aan het eind nog een kamer, afgesloten door een geel politielint. de ruimte was schaars gemeubileerd met enkel een bed, een bureau en een stoel. Ook hier waren sporen van een zoektocht zichtbaar. Het licht van een zaklantaarn viel op de kaft van een openliggend boek. Het was een oud boek, vol wijnvlekken op de gelige pagina’s.

De politieman ging in een stoel zitten en liet de ruimte op zich inwerken. De metalige geur van bloed hing zwaar in de lucht. Dit was zijn tweede moord in twee dagen. Beiden compleet anders. De enige overeenkomsten waren het gebrek aan vingerafdrukken en de speld in de vorm van een lelie. Bij beide slachtoffers had hij de speld in de palm van de rechterhand aangetroffen.

In de verte sloeg een kerkklok negen uur.

Advertenties

3 Comments »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: