You’ve Got Time

Alles gaat maar door, zeker tegenwoordig. Er is haast geen tijd meer om even stil te staan en op adem te komen. Om even al die vragen over de toekomst van je af te schudden en gewoon even helemaal niets te doen. Gelukkig heb ik daar de perfecte playlist voor samengesteld!
tumblr_n77xiqB5q31qlny4mo1_500
Te beginnen met Regina Spektor’s You’ve Got Time. Dit nummer kun je herkennen als intro van de serie ‘Orange Is The New Black’ en geeft precies de intentie van dit hele blog weer!
Het volgende nummer komt uit de Christopher Nolan-film ‘Inception’ en heet, heel eenvoudig Time. Het is gecomponeerd door Hans Zimmer, bekend van meerdere Nolan-films als de Dark Knight-trilogie, samen met James Newton Howard.
Ook Elvis Presley zong over tijd en hoe snel die voorbij gaat in Funny How Time Slips Away. En dat is ook gek. Voor je het weet is die leuke dag weer voorbij. En als je even niet op let ben je alweer een half jaar verder!
Het nummer It’s About Time van Young The Giant is juist het complete tegenovergestelde van Elvis’ nummer. In dit uptempo nummer klinkt ongeduld door, niet kunnen wachten op wat gaat komen.
In The Times They Are A-Changin’ zingt Bob Dylan over dingen die vroeger normaal waren snel veranderd zijn en dat het beter is om die veranderingen te accepteren dan er tegen in te gaan. time_will_grow____by_squirrelondope-d5flh5f
My Time Is Running Out is een mooi voorbeeld van hoe tijd opeens op kan zijn. In dit nummer, gecomponeerd door Murray Gold voor Doctor Who, realiseert de Doctor zich dat hij niet langer kan rennen…
In Keep Me In Your Heart For A While zingt Warren Zevon over tijd die al verstreken is, en dat herinneringen nog overblijven.
Waar Zevon nog zingt over het herinneren van personen, zingt Joshua Radin in Brand New Day over een nieuwe bladzijde, een ‘new leaf’, zoals men dat in Amerika zo mooi zeggen.

Nummers die met tijd te maken hebben, op welke manier dan ook, daar zijn er duizenden van! Welke nummers ken jij nog?

Advertenties

4 Reacties op “You’ve Got Time

  1. “Tied, allien tied, wint ’t van schuldgevuul en spiet”
    Rowwen Hèze uiteraard 🙂

    Of wat dacht je van deze: http://youtube.com/watch?v=vkhGn78xaqA
    Ook filmmuziek. “Zoals ik ’t meej herinner, zoals ik ’t vur meej zeej, elke kier is anders, elk moment is nej, gister nog geschrieve precies zoals ’t waas, vandaag is ’t wir anders, as ’t water dor de Maas”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s