[Recensie]: Coldplay – Ghost Stories

Afgelopen week vond de release plaats van het langverwachte nieuwe Coldplay-album ‘Ghost Stories’. En nu is de grote vraag: is het album ‘Magic’, of juist zwart als ‘Ink’?
front
Ghost Stories is om te beginnen een stuk duisterder en minder bombastisch dan voorganger Mylo Xyloto, dat in 2011 overal voornamelijk positief werd ontvangen. Ghost Stories is een erg persoonlijke plaat geworden, met veel nummers toch wel een paar keer moet beluisteren. ‘Ink’, gaat bijvoorbeeld over het zetten van een tattoo, maar onder de vrolijke melodie, is de tekst nogal donker, met teksten als ‘All I know is that I’m lost’ .

Naast het persoonlijke, zijn er op deze nieuwe plaat ook veel meer elektronische invloeden te horen, bijvoorbeeld in ‘Magic’ of ‘A Sky Full of Stars’. Beiden zijn ook in aanloop naar het album als single uitgebracht en dat is ook wel begrijpelijk: ‘A Sky Full of Stars’ is een enorm lekkere dance-track, een richting die Coldplay bij mijn weten nog niet eerder is uitgegaan. ‘Magic’, daarentegen is weer eenvoudiger, maar doet denken aan warme zomerdagen.
coldplay-484x322
Bij de eerste paar keer luisteren vond ik Ghost Stories eigenlijk helemaal niet eens echt zo’n Coldplay-album en het lijkt wel alsof de band een compleet andere richting op is gegaan, of nog van plan is te gaan. Dat wil overigens niet zeggen dat het een slecht album was. Juist niet, ik vind hem erg fijn! Een mooi contrast tegenover het energieke Mylo Xyloto en een voorzichtige belofte voor de toekomst.

Favoriete track: A Sky Full of Stars
Minst favoriete track: Another’s Arms
Eindoordeel: 7/10

2 Reacties op “[Recensie]: Coldplay – Ghost Stories

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s