Skip to content

[Recensie]: ‘Smeris’

Zowel Nederlandse drama als comedy-series staan vaak op een grens tussen enorm succes en epic fail.
In welke categorie zou ‘Smeris’ vallen?
Schermafbeelding-2014-03-16-om-22.03.44-240x150
De politieserie ‘Smeris’ gaat over rechercheur Theo Kamp (Jeroen van Koningsbrugge), die na een gewelddadige aanvaring met een topcrimineel voor straf tijdelijk het hennepteam van de politie Tilburg, onder leiding van Willem Niessen (Dennis van de Ven) moet gaan versterken.
Zoals tegenwoordig haast standaard lijkt in een politieserie liggen Kamp en Niessen elkaar niet. Kamp is luidruchtig, altijd in voor een grapje, ongeduldig en meer het type van ‘eerst het gevaar uitschakelen, daarna ondervragen’. NIessen is juist het tegenovergestelde: rustig, eerst nadenken, dan doen en serieus.

Samen moeten de politiemannen verdachte huizen controleren op illegale wietteelt.
Wanneer Kamp op een zolderkamer een kwekerij ontdekt, houdt hij dit achter uit sympathie voor de bewoners, een jonge moeder met kind. Uiteindelijk eindigt de eerste afleveringin een met adrenaline gevulde ‘shoot-out’.
smeris still.klein
De serie ‘Smeris’ is absoluut geen komedie, zoals men van Van Koningsbrugge en Van de Ven gewend is. De eerste aflevering zet meteen al de toon voor wat een rauwe serie belooft. Toch is het niet alleen maar drama, er zijn genoeg momenten waarin een glimlach wel degelijk te voorschijn komt!

Ik ga ‘Smeris’ zeker volgen, want we missen sinds Baantjer al een goede politieserie. Flikken Maastricht wilde te graag en viel na een of twee seizoenen wel in de Maas.
Voorlopig blijkt ‘Smeris’ een succes, te zien aan de vele tweets en natuurlijk zijn 909.000 kijkers ook niet mis!

en

Smeris is elke maandag om 20:25 op Nederland 3 te bekijken.

Advertenties

2 Comments »

  1. Ik ben het niet helemaal met je eens. Smeris is duidelijk van mindere kwaliteit dan bijv. Flikken Maastricht of van Speijk. Dit komt waarschijnlijk door het verschil in budget. Maar wat kunnen we er eigenlijk van zeggen na 1 aflevering. 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: