Sherlock’s Third Season

Het was, na een intens lang wachten, een hele opluchting toen er op 1 januari eindelijk een einde kwam aan de hiatus van BBC’s Sherlock.
sherlockholmesbbc
Eindelijk konden we uitvinden hoe Sherlock (Benedict Cumberbatch) aan de dood ontsnapte in de seizoensfinale van seizoen 2; The Reichenbach Fall.
En wat voor een aflevering was The Empty Hearse. Zoals de geniale theorieën, waarbij de schrijvers, Gatiss & Moffat, bijna alle door fans bedachte scenario’s gebruikten, zonder uiteindelijk één officiële verklaring te geven.
tumblr_mhg576NRuj1rlg2l8o1_500
Seizoen 3 was ook het seizoen van enorme charactermoments. Watson (Martin Freeman) die moet omgaan met het verlies (en de reünie) van en met Sherlock en de introductie van zijn verloofde Mary Morston, tot Sherlock’s hilarische en enorm ontroerende speech in aflevering 2, The Sign of Three.
Enorm veel aandacht is er dit seizoen ook besteed aan de relatie tussen de Holmes-broers. En natuurlijk mag Molly Hooper niet vergeten worden. Van een onbeantwoorde ‘crush’ op Sherlock in seizoen 1 tot diegene waar de detective op kon rekenen toen hij moest verdwijnen.
tumblr_mytpuzU2Su1qgae0ho1_1280
Zoals elk seizoen, bestond ook deze reeks uit drie afleveringen. De seizoensfinale, His Last Vow, bracht meteen al turbulentie voor de pasgetrouwde John en Mary en kondigde de verbijsterende terugkeer aan van een onverwachte vijand.
tumblr_mz71q8NqL81sn8aywo1_500
Sherlock’s seizoen drie was misschien nog wel beter dan seizoen twee. Er gebeurt enorm veel en toch is er ook tijd om te lachen en voor de personages om te groeien. Ik kan nu al niet wachten op seizoen 4! Maar dat duurt helaas nog een jaar…!

Advertenties

5 Reacties op “Sherlock’s Third Season

  1. Ik ben ooit begonnen met seizoen 1, maar ik had helaas nogal moeite om het Engels te verstaan. Ik ga het zeker nog een keer kijken met ondertiteling (misschien ook gewoon in het Engels).

  2. Ow, wauw, ja, seizoen 3: staande ovatie waard! Wat een geweldige afleveringen, stuk voor stuk! Ik ben ook echt heel benieuwd weer naar het nieuwe seizoen!

    • Technisch gezien zijn ze niet te kort. De de 90 minuten zijn eigenlijk dubbel de tijd van een aflevering van een willekeurige serie met een seizoen van 12 afleveringen. Ik ben het wel met je eens dat er (veel) te lang tussen zit :p

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s