Skip to content

It’s Gonna Be Totally Awesome

Als een groep studenten in 2009 een musical parodie op Harry Potter op YouTube zet, is dit pas het begin van de immense populariteit waar Starkid Productions zich vanaf dat moment in bevindt.
8127304048_bcf7e84492
Starkid Productions begon als een groep van acteurs, schrijvers, regisseurs, choreografen en componisten van de University of Michigan’s School of Music, Theater and Dance. De leden van ‘Team Starkid’ ontmoetten elkaar bij een, door studenten gerunde, theatergroep.

In 2009 werd een musical opgevoerd onder de naam ‘A Very Potter Musical (AVPM)’. De musical bestond voornamelijk uit Deathly Hallows-materiaal gemixt met Goblet of Fire. Met het hele Potterverse werd flink de draak gestoken, maar ondanks dat werd de show snel omarmd door Potterfans en groeide uit tot viral video op Youtube. AVPM is geschreven door Matt & Nick Lang en Brian Holden, de mensen die grotendeels veranwoordelijk zijn voor alle producties van Team Starkid.
Naast A Very Potter Musical bracht Starkid ook de webserie Little White Lie uit en een een hilarische musical rondom een jongen en zijn penis, genaamd ‘Dick’. Heel toepasselijk.

Team Starkid’s bekendheid groeide en dankzij zijn rol als Harry Potter werd Darren Criss bij het grotere publiek ook bekend door zijn rol in de populaire TV-serie Glee.
8127274586_a7bae259ee
Omdat AVPM zo’n succes bleek, werd er al snel bekend gemaakt dat er een sequel kwam. Die kwam er ook, een jaar later, en werd weer een groot succes.
Ook werd een compleet nieuwe musical geschreven waarvoor Darren Criss de muziek en teksten verzorgde. Starship, een musical over een planeet die bewoond wordt door enorme insecten, ging in 2011 in première, en verscheen nadien ook weer op YouTube.
Starship werd gevolgd door ‘Holy Musical B@man!’ en was een parodie op de televisieserie Batman uit de jaren zestig.

Omdat de Harry Potter-musicals zo groot waren geworden en de vraag ‘komt er nog een deel’ maar niet ophield, werd er besloten tot een Senior Year. Helaas was het moeilijk om de hele groep weer bij elkaar te krijgen, gezien o.a. Criss’ verplichtingen aan FOX. Daarom werd besloten tot een read & sing-through, live op LeakyCon, een conventie voor Potterfans. Hoewel decor en kostuums afwezig waren, werd het toch weer een groot succes. Ook dit verscheen naderhand op YouTube en de soundtrack en het script werden later online beschikbaar gesteld.
tumblr_inline_mps64yxyq71qz4rgp
Midden 2013 werd de nieuwste musical opgevoerd. De musical, onder de naam ‘Twisted – The Untold Story of a Royal Vizier’ was een parodie op de populaire musical Wicked, waarbij het verhaal vanuit het oogpunt van de schurk verteld werd. In dit geval werd gebruik gemaakt van de Disney-film ‘Aladdin’, uit 1992. Deze musical beleefde 26 november ook zijn première op YouTube en werd wederom enthousiast ontvangen.

Naast de musicals gaf Starkid Productions ook twee theatershows in 2011 en 2012, de SPACE-tour (‘11) en de Apocalyptour (‘12) waarin een lange lijst aan nummers uit hun musicals voor de fans nog eens werd gezongen.

Het is afwachten wat voor hilarische shows er nog meer vanuit Michigan, Chicago en via YouTube op ons af komen. Een ding is zeker: It’s gonna be Totally Awesome!

Advertenties

2 Comments »

  1. Ik heb hier al veel over gehoord van een vriendinnetje die ook op RingCon en LeakyCon was om dit allemaal mee te maken en die me er helemaal de kop mee gek zeurt. Misschien is het best awesome, maar ik heb me er zelf nog niet in verdiept. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: