Kijken in de schaduw

Soms heb je van die dagen dat je twijfelt aan alles. Dagen waar zelfs kleine zekerheden op wankelen komen te staan door… Door wat eigenlijk?5650800472_5761a48fb0

Dat kan alles zijn. Letterlijk alles. Een half opgegeten cracker met kaas. Je sleutel die op de grond valt. De kleine dingen. En dan gaat je hoofd tekeer en is alles zo anders. Schaduwen, gecreëerd door een ondergaande zon, groeien en alles wordt weer kouder.

If you keep staring into the shadows, eventually something will stare back at you.

En die schaduwen zitten ook in je hoofd en je hebt het gevoel dat je geen kant meer op kunt. Aan de buitenkant zal niemand vermoeden wat voor gevecht er binnen in je hoofd plaats vindt. En het moeilijkste is dat de ‘vijand’ niet zomaar iemand is die je met een simpele ‘Expelliarmus’ kunt vernietigen, omdat je daarvoor weken door de wildernis hebt getrokken en door puur toeval en met behulp van de manipulaties van je schoolhoofd met de Elder Wand opgescheept zit.

Nee, dit gevecht heeft geen winnaar. En de enige zogenaamde vijand ben je zelf. Geen rust, geen regels.
Soms is er genoeg afleiding dat je een moment respijt hebt. Maar het ergste is dat je er aan gewend raakt. En dat je er enorm moe van wordt. Niet lichamelijk, maar in je hoofd.

“At some point we all look up and realize we are all lost in a maze.”

Advertenties

Een Reactie op “Kijken in de schaduw

  1. (Harry Potter verwijzing. Nice.)
    Misschien moet je het niet zien als een gevecht. En jezelf moet je niet zien als een vijand. Iedereen heeft nare gedachten. Hoe harder je ertegen schreeuwt, hoe harder ze terug schreeuwen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s