Van Gallifrey naar Trenzalore

On the fields of Trenzalore
at the fall of the Eleventh
when no living creature can speak falsely or fail to answer
a question will be asked
a question that must never be answered…

Ze liepen zonder een doel te hebben. In stilte hielden ze elkaars hand vast, bang om los te laten. Bang om, zodra hun vingers elkaar niet meer raakten, de betovering te verbreken. Het gezang van vogels was in hun beleving een orkest speciaal voor hen.
doctor-who-7-13-the-name-of-the-doctor-giant-tardis (1)
In de schaduw, achter een boom, stond een man met strikje te kijken naar het geluk. Zoals men kijkt naar een film die niet aan de verwachting voldoet, bezag hij de jongen en het meisje in het zonlicht. Een ongeoefend oog zou de blik als jaloezie kunnen betitelen. Maar een kenner zou de tijd er in zien. Het verleden en de toekomst van honderden werelden in de ogen van een Time Lord. Een palet van pijn, wanhoop, verlangen, strijd –en berusting. Een simpel leven zonder rennen, zonder vragen was voor hem niet weggelegd.

Maar eindelijk besefte hij dat het niets werd. Geclaimd door de duisternis keek hij nu al eeuwen naar het geluk van anderen, terwijl hij zelf gedoemd was rond te zwerven. Nu en dan vergezeld door hen die hem uiteindelijk weer zouden verlaten, hem zouden vergeten, of die hij verloor tijdens avonturen.

Dan was hij weer alleen in zijn blauwe telefooncel, de TARDIS. Ooit gestolen van zijn thuisplaneet Gallifrey, sindsdien zijn enige vaste kompaan. Het majestueuze verhaal van een gek met een doos lijkt altijd spectaculairder dan het is. De Doctor in zijn TARDIS, van Gallifrey naar het einde, naar Trenzalore.

Silence will fall when the question is asked… “Doctor Who?”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s