Skip to content

[Recensie]: The Walking Dead

Wanneer hulpsheriff Rick Grimes bijkomt uit een coma, veroorzaakt door een schietpartij bij een achtervolging, is hij alleen in een ziekenhuis waar alles wijst op iets verschrikkelijks.
url
Alleen, gewond en gedesoriënteerd gaat Grimes (Andrew Lincoln) naar huis, waar hij in niet al te lange tijd geconfronteerd wordt met de eerste zombies, of –zoals men ze in de serie noemen: Walkers. Gaandeweg komt Grimes meer en meer overlevenden, waaronder zijn vrouw Lori, zoon Carl en collega Shane tegen en samen proberen ze de veiligheid van een Center for Decease Control of een militair gebied te bereiken. Onderweg proberend om de gevaren van zombies en hun besmetting te ontwijken. Naast de Walkers is ook de groep overlevenden een bron van spanning in de serie. De relaties tussen personages en reacties op weer een gewelddadig Walker-gevecht eisen zijn tol.
url
Door de Walkers worden ze van plaats naar plaats gedreven, ontmoeten ze nieuwe overlevenden die allemaal een ander idee hebben hoe de Walkers te bestrijden of op afstand te houden. Die verschillen vormen in seizoen 2 een groot onderdeel van de serie en resulteert uiteindelijk in (weer) een enorm spannende ontknoping.

Twee complete seizoenen telt het programma en seizoen drie is al weer aardig onderweg. The Walking Dead is oorspronkelijk een zwart/wit-strip gecreëerd door schrijver Robert Kirkman en tekenaar Tony Moore. In 2010 kwam er de televisie-serie, geregisseerd door Frank Darabont, bekend van films als The Shawshank Redemption en The Green Mile.

Wat vind ik dit een geniale serie. Spannend, bloederig, maar ook grappig en ontroerend. En er worden enorm vette special effects en prosthetics gebruikt om de Walkers ‘tot leven’ te wekken.
Eind 2012 werd bekend dat de serie vernieuwd is voor een vierde seizoen.
c77419cc89cf11e28ddc22000a9f15db_7a398004889e011e28e2c22000a1fb747_7

Advertenties

10 Comments »

  1. Heb vandaag toevallig de laatst uitgekomen aflevering gezien. Ik ben ook fan alleen begin me toch wel steeds meer te irriteren aan Andrea. Als het aan mij lag had ze al in seizoen 1 gebeten mogen worden, haha.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: