Skip to content

Jurk! – Glitterjurk (2013)

Na hun eerste album ‘Avondjurk’ komt het duo ‘Jurk!’ (Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven) met hun tweede album ‘Glitterjurk’, dat afgelopen week gereleased werd.
cover
Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven, bekend van de sketchprogramma’s als Nieuw Dier, Draadstaal en Neonletters, lijken succes te hebben met elke uitstap die ze maken. Of het nu onvergetelijke typetjes zijn als Fred en Ria uit Draadstaal of hun afzonderlijke uitstappen naar Ik Hou Van Holland of ‘Suiker’, de korte film waar Dennis van de Ven in 2012 mee in de prijzen viel.

Met het nummer Kabalis maakt Jurk! een begin aan het album, dat uiteindelijk Glitterjurk gaat heten. Het verschijnen van het album zal echter nog meer dan een jaar op zich laten wachten. Maar nu is het er dan eindelijk.
Glitterjurk opent met het energieke Allerbeste Vriend. Een uptempo nummer met een refrein dat in je kop blijft zitten. In het nummer komen korte stukjes dialoog voor die verder niets toevoegen, maar toch wel geinig zijn. Het contrast kan niet groter zijn in het nummer De Stilte, een mooie powerballad over verlies en afscheid.

Waar het debuutalbum Avondjurk nog grotendeels serieuze nummers voorkomen, is het tweede album meer afgewisseld met lichte nummers als bijvoorbeeld een energiek klaagnummer over een (boven)Buurman en Hakken, een mooi romantisch nummer.
Het album wordt afgesloten met het krachtige Ze Zullen Weten, dat met veel percussie vertelt over niet vergeten worden, over iets achterlaten.

Met de rauwere klank van Van Koningsbrugge is overheerst hij op vele nummers, terwijl  het warme geluid van Van de Ven tweede stem is. Het zijn dan ook vaak de rustige nummers als Slaap Lekker Lief waar Dennis van de Ven het best tot uiting komt.

Al met al doet Glitterjurk niet onder voor het debuutalbum van het duo Van de Ven/Koningsbrugge.
Leuke teksten, lekkere liedjes – zeker een album dat ik op mijn iPod ga zetten!

Advertenties

5 Comments »

  1. Ik begreep Jurk! eerst niet, omdat je bij een duo met zo’n naam en hun achtergrond in cabaret/satire niet verwacht dat het over serieuze muziek gaat. Maar ik vind ze goed!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: