Skip to content

In dreams


Daar lig je dan. In je bed. Luisteren naar de geluiden in je kamer terwijl gedachten ontbinden en als losse flarden verder gaan. De nacht en duisternis is drukkend, zwaar. Een auto claxonneert in de verte. Je hoort en voelt hoe alle omgevingsgeluiden langzaam verdwijnen. Je armen, eerst zwaar worden licht. Een gevoel van vallen, zonder neerkomen.

FLASH
En opeens gaat het licht aan. Een oud, vervallen slot waar de echo’s van lang vervlogen feesten, gevechten en ballades nog tussen de muren weerklinken.
FLASH
Een verlaten strand, waar de golven nog net de laatste letters van een naam uitvegen.
FLASH
Bliksem, stromende regen. In de verte is een schreeuw te horen. Een schreeuw van verlies, wanhoop.
FLASH
Een parkje. Het metalen geluid van schommels die heen en weer gaan. Kinderen lachen en rennen. Naast de draaimolen worden ijsjes verkocht.
FLASH
Vier mannen. Lopend. Nauwelijks zichtbaar tegen de stormachtige lucht. Vrienden. Broeders. Helden.
FLASH
Een open plek, omringd door bomen. Heel langzaam maakt ze zich los uit de schaduw. Waakzaam. Groots en majestueus en tegelijk ingetogen, goedmoedig. Haar donkerbruine vacht glanst van de dauw.
FLASH
Een zwijgende menigte. Gezichtloos. Gevoelloos. Doodstil. Afwachtend.
FLASH
Rookwolken trekken op. Zachte geluiden maken zich meester van de verbijsterende stilte. Een meisje. Naakt, bedekt met as en roet. Twee nieuwgeboren draken op haar schouders. Eentje in haar schoot.
FLASH
Een tafel. Twee figuren starend naar een schaakbord. Een oude staande klok tikt de minuten weg. De volgende zet kan de laatste zijn.
FLASH
On-identificeerbare geluiden dringen je slaap binnen. Als door een dichte, dikke mist nemen ze vorm aan en hoor je een presentator een nummer aankondigen. Steeds luider. Tot de muziek overgaat in ritmisch gepiep.

De wekker gaat.

Advertenties

6 Comments »

  1. Zo hee, jij hebt aardig geoefend in het herinneren van dromen! Pretty onheilspellende onbewust belevingswereld heb je. Goed geschreven stukje!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: