Concert at Sea 2012

concertatsea
Vanuit Zeeland toch even schrijven over Concert at Sea. Gisteren en vandaag op de Brouwersdam waren en zijn allerlei artiesten te horen en te zien, waren er allerlei hapjes, drankjes, dansende mensen. En over het algemeen was het prima weer!

De Brouwersdam was, net als vorige jaren, opgedeeld in twee podia. Het ‘Zeeland’-podium en het ‘Umoja’-podium. Omdat Bløf de grote organisator van CAS is, is het tweede podium genoemd naar een album van de band. Dit resulteerde ook in uiteenlopende artiesten, terwijl de ‘grote namen’ op het Zeeland-podium te zien waren.

De zaterdag begon al goed met Acda & De Munnik, die naast nummers van hun nieuwe album ook de bekende nummers als ‘Als het vuur gedoofd is’, ‘Niet of nooit geweest’, ‘Het regent zonnestralen’ en als toegift ‘De Stad Amsterdam’ ten gehore brachten.
Na Acda & de Munnik was op het Umoja-podium Krystl te horen. Helaas was het geluid op beide podia de eerste dag nog niet heel erg goed.

Golden Earring sloot de avond op het Zeelandpodium af. Ook hier was het meebrullen met de bekende nummers als ‘When The Lady Smiles’ en ‘Twilight Zone’. Als afsluiter klonk na een lang maar mooi ‘tussenspel’ de hit ‘Radar Love’. Natuurlijk speelde Golden Earring ook wat van hun laatste album.

Op zaterdag had ik een rustige ochtend, daar Trijntje Oosterhuis en Waylon speelden –en daar heb ik vrij weinig mee. Daarom arriveerde ik pas tegen vieren op het festivalterrein om Go Back To The Zoo te horen spelen. Een geweldige, energieke show was het resultaat.
Na GBTTZ stond de Ierse singer-songwriter Gemma Hayes op het Umoja-podium. Dat was ook erg mooi. Gewoon even relaxen in de zon met een drankje. Zo heb ik wel De Dijk op het hoofdpodium gemist, maar heel erg was dat niet want niet veel later begon Ed Struijlaart op het Umoja-podium. Dit was ook weer erg top! Ik kende de muziek van ‘ED’, zoals hij stond aangegeven, vooral van zijn optredens tijdens Stenders LateVermaak op 3FM.

Mijn laatste optreden van de dag (en ook het optreden waar ik toch ook wel naar uitgekeken had) was Ilse DeLange op het hoofdpodium. Geniale aankondiging van de mannen van cabaretgroep NUHR, trouwens. Wat een waanzinnig leuke zangeres blijft dat toch! Ook hier vlogen de hits je weer om de oren en was ook haar nieuwe single ‘Hurricane’ te horen. Helaas begon het, toen het optreden ten einde liep, nogal te regenen en moesten we in een busje schuilen.
Daar hebben we nog zitten wachten tot het droger werd, want die avond zou Bløf het festival afsluiten. En Bløf live is net zo goed als op het album. Maar Bløf heb ik uiteindelijk niet meer gezien.
Leuke artiesten gezien, mooie muziek gehoord. CAS ‘12 was geslaagd!

5 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Dina schreef:

  Dit lijkt me ook wel leuk eigenlijk. Stiekem nog nooit van gehoord.

 2. marritpostma schreef:

  Ik ben niet zo van de concerten, maar het lijkt me wel erg leuk.

 3. Esra schreef:

  Leuk! Maar als ik er heen zou gaan zou ik zeker niet naar huis gaan zonder Bløf gezien te hebben haha 😉

  1. Daan Kusen schreef:

   Gelukkig sliep ik op nog geen tien minuten fietsen van de Brouwersdam, dus met mijn raam open kon ik Bløf toch nog prima horen!

 4. jan gerrit schreef:

  Hé Daan, concert was vooral leuk omdat jij mee was, dankzij jou weer leuke nieuwe dingen gehoord, jammer dat we toch niet doorgezet hebben met die tandem, ik denk dat we zeker 3 weg-blokkades en de hoofdingang hadden kunnen crashen, vr groet JGB

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s