Skip to content

De Aaibaarheidsfactor

Iedereen heeft wel iemand in zijn of haar sociale stelsel die een huisdier heeft. Of je hebt er zelf een. Kan ook.
Een cavia, een goudvis, een hond of een kat. Ja, ik zeg kat. Poezen zitten in een slechte pornofilm.
Maar goed, huisdieren. Ik heb er niet al te veel mee. Mijn ouders hebben een hond. Ierse terriër. Tweede al. Eerste is doodgegaan. Heb helemaal niets met het beest. Ten eerste vind ik terriërs veul te druk en ten tweede zijn het echt vrij lelijke beesten.
Maar goed, dat is beter dan een chiwawa (chiwaua?). Van die ratten. In zo’n handtas. VRESELIJK.
Ik heb meer met katten. Behalve als ze echt fucking dik zijn of zo’n platgeslagen gezicht hebben. Of naaktkatten. Als er ergens bewijs is dat er zombies bestaan, zijn die het. Volgens mij zijn naaktkatten helemaal niet echt, maar een filmprop voor een horrorfilm gone bad.
Toch zou ik zelf wel een kat willen hebben, als ik groter zou wonen of zo. Die beesten hoef je niet 24/7 aandacht te geven. Sterker nog, zij beslissen zelf wanneer ze aandacht willen. Hoe relax is dat? Niet constant een natte neus in je kruis als teken dat je weer eens moet gaan kijken hoe je hond aan het schijten is in een willekeurige struik.
En tegenwoordig moet je die drol dan oppakken, in een zakje doen en in de prullenbak gooien. Ik heb dat nog NOOIT gedaan. Ik doe altijd net alsof ik niets gezien heb en loop fluitend door. Toegegeven, met één oog is deze methode wel een stuk handiger!

Ik ken ook mensen die bijvoorbeeld een schildpad als huisdier hebben. Daar snap ik ook vrij weinig van. Je kunt ze niet knuffelen, je kunt ze geen trucjes leren (denk ik) en ze waggelen alleen maar door een terrarium.

Eigenlijk zou je een dier moeten hebben waarmee je kunt communiceren. Net zoals in de trilogie His Dark Materials, van Philip Pullman. Of een soort familiar, zoals heksen schijnen te hebben.
Gewoon iets intelligenters dan een theemuts met haar die de hele dag voor de kachel of op de vensterbank ligt!

Advertenties

7 Comments »

  1. Dat je zoveel moeite moet doen voor een hond… Door de regen/storm/wind/hagel/orkaan naar buiten omdat het diertje moet poepen… EN DAN MOET JE HET OOK NOG OPRAPEN! Tsja dat zijn gewoon echt nadelen..

  2. Ik heb 2 honden, 2 schildpadden, 2 kippen en 1 kat & we are one big happy family 😀 Dieren leren je zoveel meer over jezelf. Ik ben niet constant bezig met ze omdat ik gewoon een sociale leven met mensen heb te onderhouden.. maar ik zorg dat het ze aan niets ontbreekt. Wanneer ik ze wel aandacht geef is dat 100% plus ze zijn grappig.

  3. Ik kan moeilijk zeggen dat ik niks met huisdieren heb. Ik heb vroeger 5 vissen gehad, 2 parkieten, 1 kanarie, 5 zebravinken, een hond en een konijn. Nu heb ik een 1 goudhamster en er komen met een maandje nog 2 dwerghamsters bij. Ik hou van gezelschap haha 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: