Skip to content

De Van Nieuwkerk Show

logo_dwdd2010
Matthijs van Nieuwkerk. Presentator van DWDD, Holland Sport, samen met die kale. Wilfried de Jong en meer.
Geprezen door velen. Tot grote hoogte zelfs. Geen kwaad woord over Matthijs. ‘Wat een sympathieke, mooie man’. Zo zegt men in ieder geval.

Maar achter dit oppervlakkige exterieur zit een ijdele kwal die alleen en veel te graag zichzelf wil horen. Ja. Zo is het. En niet anders.
Het format van DWDD heeft als doel dat alles snel moet gaan. Een beetje zaptelevisie in één programma zeg maar. Genoeg verschillende onderwerpen zodat de kijker niet verveeld raakt.
Prima. Kan ik in meegaan. Maar dan heb je wel de verkeerde presentator. Van Nieuwkerk begint het programma met zijn armen over elkaar (enorm slechte lichaamshouding trouwens, voor een presentator, erg afgesloten) en raffelt een onbelangrijk rijtje af.
Dan babbelt hij enkele minuten met een tafeldame of tafelheer. Die heeft een fragmentje. Leuk. Maar tijdens het relaas van, bijvoorbeeld, Marc-Marie Huijbregts, vindt Van Nieuwkerk dat hij blijkbaar te lang niets heeft gekwaakt en roept vrolijk dat de techniek het fragmentje maar moet instarten.
Joe. Oke. Dan komen er altijd wat leuk bedoelde filmpjes die men al eeuwen geleden niet meer leuk vond, maar voor de redactie van DWDD en Van Nieuwkerk hilarisch zijn. Niveau zal daar wel niet heel hoog liggen.

Maar dan komen er wat gasten. Dan gaat het weer over politiek, of economie. Of er komen wat zogenaamde BN’ers reclame maken voor hun nieuwe flop.
Nou zijn de onderwerpen niet slecht of zo. Maar telkens als men eenmaal bezig is met het uiteenzetten van ‘t een of ‘t ander komt Van Nieuwkerk met z’n vettige hoofd weer ‘even onderbreken’, omdat hij zichzelf weer even wil horen. Daar gaat het programma toch immers om?
Of we moeten naar Jan Mulder gaan zitten luisteren die ergernisjes heeft.
Kunnen ze die man niet van alle programma’s die NIET met voetbal te maken hebben verwijderen?
Die tafeldames en heren zijn ook trouwens een geval apart. Dan komt Yvon Jaspers weer eens uit haar nek kletsen over boeren en doen alsof ze verstand heeft van politiek en economie. Brrr.
Of Prem. Mag hij ook weer even een paar uurtjes schreeuwen. Enige goeie van types als Prem is, is dat Van Nieuwkerk dan stil is. Daarom nodigden ze hem ook een aantal afleveringen niet uit. Kon Van Nieuwkerk weer even alle spotlights op hem gericht zien.

En dan hebben we ook elke dag muziek. Huisband dit seizoen is Chef Special. Waarom zou ik niet weten. Met Rigby of GBTTZ hadden ze tenminste nog bands die het waard waren om te luisteren. Zeker als je maar één minuut iets mag doen.
Een minuut spelen, omdat men anders bang is dat men wegzapt. En omdat Van Nieuwkerk anders niet genoeg screen time krijgt. Denk ik.

Maar zelfs qua inhoud is het vaak niet de moeite waard. Dan komt Peter R. de Vries weer eens zichzelf profileren aan tafel omdat hij een half uurtje met de net vrije Holleeder heeft gebabbeld. Blijkt: de (ex?)-crimineel wilde alleen maar over zijn gezondheid praten. Typisch.
Of dan halen ze Dominee Gremdaat (Paul Haenen) weer eens onder het stof vandaan. Mag die ook even iets nutteloos zeggen.

Enige boeiende aan DWDD vind ik eigenlijk alleen nog maar Lucky TV.
En die keren dat Van Nieuwkerk ziek was. Wat leefde dat programma toen op, zeg!

Advertenties

5 Comments »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: