Skip to content

Italiaanse Luierschapen en heldenverering

De eerste week van 2012 zit er bijna op. En wat een week was het! Nou, nou! Grote nationale paniek om een stevig briesje. O ja, en er was nog iets met (te) hoogstaand water.
Hoe kan het, in een land dat voor meer dan de helft onder zeeniveau ligt, iedereen gelijk totaal in de war is bij een hoge waterstand? Ik bedoel, daarom hebben we toch ook overloopgebieden en minimaal twee soorten dammen langs de grootste wateren? Dat leerde ik in ieder geval met Aardrijkskunde. Maar nee, heel het land in totale paniek. Hoogtepunt was ook wel het ooggetuigenverslag van een kerel met Groningse tongval die uit de doeken deed dat het allemaal wel goed zou komen en er geen grote ramp was, maar later toch als een van de eersten ‘voor de zekerheid’ in een hoger gelegen schuilplaats te vinden is.

En Tolkien krijgt géén Nobelprijs. Nou zal die daar zelf niet van wakker liggen. Te meer omdat de man al enige tijd is overleden, maar ook omdat ook zonder Nobelprijs zijn Lord of the Rings-trilogie nog steeds tot de meest gelezen boeken zijn. Maar toch. Excuus was dat Tolkien ‘te oud’ was en dat zijn werk ‘in het geheel niet proza van de beste kwaliteit’ was. Zo stond in het rapport.

Als hondeneigenaar loop je tegenwoordig altijd met een zakje om de poep van het desbetreffende beest op te ruimen. Zo niet, boete! In het zuid-Italiaanse stadje Fasano moeten schapenboeren die zich met de beesten op de openbare weg begeven en die volschijten ook een boete betalen. Of het alternatief: een luier om. De schapen dan. Ik hoop dat de boeren wel zindelijk zijn.

De op 21 december gestaakte bekerwedstrijd tussen Ajax en AZ wordt trouwens opnieuw gespeeld. Met als sanctie: in het publiek alleen vrouwen en kinderen. Persoonlijk vind ik het wel een goede oplossing. Daar bij Ajax is het niveau vaak dusdanig kinderachtig dat het op deze manier vast losloopt!
Net als Johan Cruijff. Die loopt ook nog steeds los. Don’t get me wrong, maar wat heeft die kerel gedaan dat bijna de hele voetbalwereld blindelings doet wat hij zegt? Een paar goaltjes gemaakt. I een ver verleden, waar de tv nog zwart-wit was. Maar wat geeft hem dan nu de reden om te doen alsof hij verstand van voetbal heeft? Is dat eigenlijk wel bewezen? Het enige dat uit die vent komt zijn kromme oneliners die nergens, maar dan ook echt NERGENS op slaan.
Is het niet eens tijd om Cruijff een kwastje te geven en hem het kunstgras groener te laten verven? Doet ‘ie tenminste iets nuttigs.

Zelfde verhaal met astronaut Andre Kuipers. Iedereen is volkomen in extase wanneer de man zich weer eens de ruimte in laat schieten. Waarom? Wat is er zo bijzonder aan? Het is niet zijn eerste keer, hij is ook niet de eerste Nederlander. Dat was op papier Wubbo Ockels. True, met zo’n naam zit ik ook liever in de ruimte. Maar dat niet alleen, hij is voorgegaan door ene Van den Berg. Geboren als Nederlander, maar ten tijde van de ruimtevlucht genaturaliseerd Amerikaan.
Wonder boven wonder heeft Kuipers in de ruimte internet en dus twitter. Zo kon men vragen insturen. Gezien het niveau van ons land ging het gros van de vragen over seks.
Nee, van die massa-hysterie rond Kuipers snap ik niets!

Daarom ben ik zo blij dat er zoveel filter-functies zijn overal. Zo hoef ik op twitter niets te lezen over Ajax, Cruijff, Kuipers of The Voice of Holland. Heerlijk rustig. Eigenlijk zou het hele leven een filter moeten hebben!

Advertenties

8 Comments »

  1. Zoveel dingen en zo waar

    Heel nederland stond op zijn kop om de stijgende waterstand waar we echter niks aan kunnen doen

    ach ja we gaan gewoon weer verder en kjiken wel wat er nu weer op ons pad komt!

  2. Ja, dat filter mag inderdaad wel. Die drukte om het hoge water vind ik ook wel een beetje overdreven, de mensen zijn zeker niks meer gewend tegenwoordig. Opzich is het wel leuk dat Andre in de ruimte zit en internet heeft, maar dan hoeven mensen geen vragen over seks te bedenken, stel dan ruimtegerelateerde vragen ofzo.

  3. Behoorlijk geestig om dit nu te lezen. Sowieso een geestig stuk over de bekrompenheid van de Westerse samenleving. Al kan ik die Italianen toch niet echt ongelijk geven dat ze geen stront op hun weg willen! Lijkt me best lachen om schapen met luiers over te zien steken. Lijkt me alleen niet lachen als je ze moet verschonen 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: