Skip to content

Holland in ‘da Hood’

Sinds donderdag zijn we weer een programma rijker. Alhoewel, rijker is misschien niet helemaal het goede woord.
Holland in da Hood. Een programma waarin Nederlandse onbekende hiphoppers naar the hood in L.A. vertrekken om daar eventueel door te breken. Leuk concept, toch?
Het ‘team’ bestaat uit acht jongeren. Alle acht in het bezit van een alias die het goed schijnt te doen in de hiphopwereld.
Namen als G-Low, MC-Biggah en Jimsky zijn voor die jongeren niet alleen aliassen, maar zijn deel van hun leven als ‘ster’ op YouTube of in hun dorp gehucht.

Tot nu toe weinig op aan te merken zou je zeggen. Niets is minder waar.
Wat qua format een interessant programma had kunnen zijn, valt meteen al vanaf de eerste minuut in de categorie ‘Oh oh Cherso’.
Neem bijvoorbeeld de freestyle van kandidaat G-Low, midden in een of ander Limbabwaans veld vol koeien. Rijmen is meteen al niet zijn sterkste kant, laat staan ritme. Zelfs de koeien vinden het niets.
Of wanneer één van de kandidaten vol trots zijn ‘crib’ laat zien met het voorspelbare commentaar over chickies. Het ergste is nog wel dat die ‘crib’ gewoon een slaapkamer is in het huis van zijn ouders.
Neem bijvoorbeeld MC-Bigga. De jongen leest graag. Gelukkig, denk je. Tenminste iemand in die groep die nog een béétje normaal is. Maar helaas. Volgens eigen zeggen is hij al jaren in de ‘biogrifie’ van Obama bezig om zijn ‘vocabulariteit’ te vergroten.
Ik denk dat zelfs Cherso’s Barbie vermanend haar hoofd zou schudden om die versprekingen.
Het dieptepunt van de aflevering is toch wel wanneer de groep in L.A. is aangekomen en bij het stoplicht staat waar Notorious B.I.G. is doodgeschoten. Om hem te gedenken wordt er cola op het trottoir uitgegooid, met als commentaar iets in de richting van ‘Ik denk dat hij wel cola drinkt’. En dan doorbrabbelen over dat cola net als bloed is. Joe.

Kortom, dit programma is SLECHT. Maar ergens toch weer geniaal. Dit heeft de potentie om net zo’n hype te worden als Oh Oh Cherso’s eerste seizoen was. Geniaal slecht programma, briljante tenenkrommende one-liners.
Ben benieuwd hoe het verder gaat.

Holland in da hood is elke donderdagavond om 21:45 te zien op RTL5

Advertenties

3 Comments »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: